Cel mai bun browser

 Pe scurt, un browser este o aplicatie ce permite navigarea pe internet. Ca exemple elocvente putem enumera: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox si lista poate continua.

Dintre toate acestea se poate considera ca Google Chrome este cel mai bun browser si iata pe ce ne putem baza:

1.Siguranta in navigare

Este destul de placut pentru a naviga pe internet, insa trebuie constientizat ca sunt si riscuri unele chiar avand consecinte nedorite. Pentru Chrome, siguranta in navigare a reprezentat o preocupare continua, astfel ca primim avertizari atunci cand accesam site-uri malitioase, de phising sau nesecurizate. Aici puteti afla detalii despre un atac de phising si cum poate fi prevenit acesta. Update-urile primite cu regularitate scot in evidenta grija companiei americane privind siguranta utilizatorilor si nu numai.
Mai mult decat atat, ca element de noutate, noua versiune care va vi lansata se pare la sfarsitul anului 2018 vine cu un element nou si extrem de benefic pentru utilizatori: Google va bloca reclamele inselatoare indiferent de site-ul pe care vor fi afisate. Este vorba de reclamele de genul: Dispozitivul dvs este virusat, click pentru scanare etc. In eventualitatea acceptarii de utilizator, efecte pot fi, chiar catastrofale: indrumarea in achizitionarea nejustificata a unui soft, avarierea dispozitivului, furtul datelor personale si a parolelor sau facturi avand costuri suplimentare in cazul in cazul in care este divulgat numarul de telefon. Aceasta masura de securitate extrem de utila va fi intalnita atat pe dispozitivele desktop cat si pe cele mobile, intrand in vigoare dupa 30 de zile de la lansarea noii versiuni a browserului (Google Chrome 71).
Indiferent de masurile de securitate pe care iau browserele, trebuie retinut ca acestea nu reprezinta siguranta 100% ci este necesara si o navigare responsabila din partea utilizatorilor. Daca situatia o impune, este recomandat a se achizitiona Antivirusi si Softuri suplimentare pentru securizarea Browserului. Asta, mai ales daca in dispozitivul pe care il utilizati detineti date importante sau cu ajutorul lui efectuati tranzactii online.

2.Rapiditatea si usurinta in utilizare

Lansat din 2008, Chrome a fost dealungul timpului un navigator rapid, iar testele confirma acest avantaj. Patreaza totodata un aspect simplu privind utilizarea acestuia si ofera facilitati simple de configurare.

3.Extensiile disponibile

Putem afirma faptul ca Google Chrome abunta in extensii, printre cele mai utilizate fiind cele de blocare a reclamelor. Chiar daca nu este o masura sanatoasa privind monetizarea site-urilor, trebuie sa admitem ca unele sunt chiar agasante si uneori nepotrivite.

4.Aspecte particulare

Compania Google si-a extins si diversificat in mod regulat serviciile iar sincronizarea browserului cu acestea este cu adevarat utila pentru anumiti utilizatori. Este vorba de cei care folosesc serviciile GMail, Google Drive sau Google Analitics. Totodata acest browser ofera posibiliatea de a lucra cu Chromecast, un dispozitiv pentru streaming marca Google.

Nici pentru celelalte browsere nu trebuie minimizata importanta, insa Chrome ramane cel mai popular Browser,  in ciuda faptului ca nu se intalneste preinstalat pe sistemele de operare.
Il puteti descarca de aici.

Sorin C. 11,11,2018