Cel mai bun smartphone pentru jocuri

Jocurile au evoluat destul de mult, actual putand fi rulate pe diferite dispozitive,de la PC-uri, Console  pana la cele mai mici gadgeduri. Acestea fiind aplicatii software cu un consum ridicat de resurse, este necesar ca dispozitivul pe care ruleaza sa detina o configuratie hardware solida si in acelasi timp sa fie capabil sa reziste ciclurilor repetate de utilizari intense.

Cu toate ca nu ofera beneficiile PC-urilor de gaming sau Consolelor, dispozitivele mobile se bucura de un numar numeros de gameri, mai ales datorita portabilitatii acestora.

Un smartphone prezinta numeroase avantaje in utilizarea lui, insa trebuie subliniat aspectul ca jocurile au un rol secundar fata de sarcinile pe care trebuie sa le execute. La momentul actual Samsung Galaxy Note 9 poate fi considerat cel mai bun smartphone pentru jocuri, si iata argumentele care fac diferenta:

Vezi pretul Galaxy Note 9

1.Display-ul diagonala acestuia este de 6.4 inch, suficient de mare pentru desfasurarea jocului si de a reda o rezolutie inalta (1440 x 2960 pixeli). Datorita tehnologiei SuperAmoled, calitatea imaginii este una de exceptie.

2.Performantasi aici discutam mai multe aspecte:

  • Capacitatea de stocare-Samsung Galaxy S9 detine o capacitate de stocare interna de 512 Gb, fiind mai mult decat generoasa. Si daca mai beneficiem si de posibilitatea de a mai adauga inca 512 Gb gratie slotului SD, obtinem 1TB. Pentru jocuri,capacitatea de stocare reprezinta un aspec decisiv, intrucat acestea sunt aplicatii care ocupa spatiu relativ mare.
  • Procesorul-este unul cu 8 nuclee cu o frecventa de 2.8 Ghz, dar foarte important, acesta este dotat cu un sistem de racire apa-carbon avand un rol eficient de a dispersa caldura astfel, evitand supraincalzirea.
  • Memoria RAM-rolul Memoriei RAM este de a transfera informatia de la unitatea de stocare la Procesor. Cu cat aceasta se realizeaza mai rapid, cu atat device-ul este mai eficient. Cei 8 Gb de care dispune Note 9 sunt poate mai mult decat suficienti.

3.Bateria-producatorul Koreean a optat pentru o baterie de 4000 mAh, una din cele mai eficiente existente pe piata. Cu toate ca Samsung Galaxy Note 9 este nevoit sa alimenteze un display de peste 6 inch, aceasta nu ar trebui sa dezamageasca. Tehnologia de incarcare rapida cu care este dotata acest smartphone, face sa reduca considerabil timpul de incarcare al bateriei.

4.SunetulSamsung Galaxy S9 reda o calitate deosebita a sunetului fiind dotat cu doua difuzoare stereo, dispuse cate unul, atat pe partea superioara si cat si inferioara a telefonului. Calitatea sunetului este dublata de certificarea AKG si tehnologia Dolby Atmos.

Samsung Galaxy Note 9, datorita performantei, a tehnologiei si daca mai adaugam si faptul ca anumite jocuri pot fi controlate cu SPen-ul din dotare, poate fi considerat cel mai bun smartphone pentru jocuri in anul 2018.

Vezi pretul Galaxy Note 9

De mentionat este faptul ca Samsung Galaxy Note 9 se mai regaseste intr-o varianta mai ieftina (128 Gb spatiul de stocare si 6 GB Ram), configuratie suficienta pentru a rula jocurile in mod optim. (20.08.2018)