Cel mai ieftin iPhone lansat in 2018

La sfarsitul acestui an este lansat cel mai ieftin iPhone pentru 2018, si anume iPhone XR. Nu iese in evidenta cu nimic revolutionar, ci intruneste mai degraba functii si tehnologii imprumutate de la generatiile anterioare dar si de la flagship-ul XS Max. Compenseaza prin multitudinea de culori disponibile, inclinand se pare catre publicul tanar. Chiar daca este cel mai ieftin iPhone lansat in 2018, modelul XR  este un telefon premium cu un pret „premium”.

VEZI PRET iPhone XR

Caracteristici:

DESIGN

iPhone XR este disponibil in 6 culori: alb, negru, rosu, albastru, galben si coral (vezi poze) avand puncte de atractie in special catre varsta tanara dar si spre publicul feminin. Este construit din sticla pe ambele parti, fiind protejat de aluminiu pe lateral (Apple face cunoscut faptul ca benzile contur sunt construite din aluminiu folosit in aeronautica). Ca si dimensiuni se pozitioneaza intre iPhone XS si iPhone XS Max, prezintand un display de 6.1 inchi, care se intinde pana la colturi. Surprinzator, display-ul este dotat cu tehnologia LCD „Liquid retina”, unde putem face referire la iPhone 8. Cu toate ca ecranul este mai mare decat iPhone XS, densitatea pixelilor este mai mica.

PERFORMANTA

iPhone XR este detine cel mai nou procesor de la Apple , A12 Bionic de 7 nm pe 6 nuclee, aflat parca putin in contrast cu memoria RAM de doar 3 GB. Totusi, iPhone 8 plus si iPhone X functioneaza optim cu aceasta cantitate de memorie, chiar daca nu beneficiaza de avantajul procesorului aflat pe modelul prezentat. Referitor la capacitatea de stocare, iPhone XR este disponibil in trei variante:64, 128 si 256 GB, odata cu acestea variind proportional si pretul .

TEHNOLOGIE OPTICA

Cel mai ieftin iPhone lansat in 2018 este dotat in total doar cu doua camere, una frontala pentru selfie, de 7 mp si una principala pe spate cu o rezolutie de 12 mp.
Referitor la camera pricipala, iPhone nu este singurul producator de top care opteaza pentru un singur senzor ( un exemplu lansat de curand este Google Pixel 3). Totusi, acesta este identic cu senzorul principal de la iPhone XS, ( 12 mp si apertura de f 1.8) pastrand  inteligenta artificiala si efectele de blurare. De evidentiat este ca filmeaza in 4k de pana la 60 fps.

ALTE CARACTERISTICI

BATERIE-2942 mAh, putand fi incarcata prin tehnologia wireless
PORTURI-Conector lightning
TEHNOLOGIE WIRELESS-802.11 a/b/g/n/ac
SENZORI:Barometru, Proximitate, Lumina ambientala, Giroscop, Face ID. Nu dispune de 3d Touch.
Rezistenta la apa si praf.

CONCLUZII

Cel mai ieftin iPhone lansat in 2018, chiar daca inglobeaza tehnologii de la modelele anterioare, iPhone 8 sau iPhone X, nu reprezinta un dezavantaj intrucat acestea functioneaza optim si in momentul de fata. Totusi este dotat cu cel mai performant procesor aflat pe un iPhone pana in prezent, procesor aflat si pe flagshipul iPhone XS Max. In concluzie iPhone XR  nu este cu mult mai prejos fata de cele doua modele lansate in 2018.

VEZI PRET iPhone XR

21.10.2018