Cum imi transform televizorul obisnuit in Smart TV ?

Ati achizitionat un LED TV insa acum, din diferite motive, doriti un SMART TV ? Solutia propusa este : Cumparati si conectati dispozitivul Google Chromecast 2.0 Hdmi Streaming Media Player. Gratie acestuia, LED TV-ul dvs. devine un televizor inteligent, dobandind multe din calitatile unui SMART TV. Ar fi practic, cel mai inspirat upgrade efectuat la televizorul dvs.

Aspecte pozitive

-Se comporta foarte bine in video, navigare chiar si in jocuri pe internet. 
-Foarte util pentru cinefili. Ruleaza  Youtube, Netflix, HBO Go, Spotify.
-Comunica foarte bine cu telefonul, tableta sau laptopul deoarece Chromecast este compatibil cu Android, iOS , Windows , Mac OS si ChromeOS, dispozitivele fiind responsabile doar cu transmiterea de linkuri fara a fi suprasolicitate. Conexiunea se realizeaza prin WI-FI iar alimentarea se poate realiza prin USB, fie direct la priza electrica.
-Smartfonul il puteti folosi ca pe o telecomanda, preluand controlul. Beneficiati de facilitatea de a naviga pe internet cu ajutorul smartfone-ului. De ce nu, trebuie sa recunoastem faptul ca navigarea pe internet cu telecomanda este incomoda, chiar daca suntem posesori de SmartTv, .
-Aveti acces la continutul (filme, fotografii) stocate in calculator, telefon sau tableta.

Conditii:

-Televizorul trebuie sa fie dotat cu portul HDMI. LED TV-urile, de regula au implementat aceasta facilitate.
-Unii utilizatori au raportat faptul ca uneori se blocheaza. Acest inconvenient tine foarte mult si de comunicarea cu dispozitivele fata de care este conectat, deci nu pare ar fi o defectiune. Solutia pentru remediere este aceea de a se deconecta si reconecta dispozitivul, aceasta operatiune fiind recomandata cu tv-ul oprit. Subliniez, aceste incidente sunt foarte rare, iar odata cu update-urile vor fi reduse catre zero.
-Chromecast 2.0
are nevoie de un dispozitiv ( smartfone, tableta, laptop, pc ) pentru a comunica, respectiv a primi link-uri prin intermediul wi-fi.

Este necesara o viteza decenta de internet, undeva la cel putin 30 mb/s pentru a functiona corespunzator.

Vezi pret Google Chromecast 2.0 Hdmi Streaming Media Player

Concluzie

Chromecast 2.0 este deosebit de util pentru cei care nu detin un Smart TV si doresc internet pe televizor, dar si de ce nu, este util si pentru detinatorii de Smart TV-uri ale caror sisteme de operare se afla la o faza inevoluata si creaza probleme. Mai mult decat atat, navigarea pe internet cu ajutorul smartfone-ului este mai facila, comparativ cu telecomanda SmartTV-ului. Pentru o suma de aproape 200 lei (ultimul update 02.06 2018), televizorul dvs. capata noi forte.