Cum sa aleg o tableta ieftina si buna?

Expansiunea smartphone-urilor si mai ales tendinta acestora privind adoptarea unui display cat mai mare, a determinat sa scada intr-o oarecare masura interesul pentru tablete. Cu toate acestea, mai sunt unele motive pentru achizitionarea acestor dispozitive:

-Daca dorim un dispozitiv tactil pentru accesarea aplicatiilor multimedia, cu o diagonala egala sau mai mare de 7″, atunci o tableta este o alegere mai inspirata, intrucat telefoanele la aceste dimensiuni devin inconfortabile.
-Datorita ecranului tactil si a portabilitatii, ii determina pe unii sa le aleaga in detrimentul laptopurilor.
-Datorita existentei si a continutului multimedia educativ, acestea pot fi achizitionate si pentru copii.

La ce este buna o tableta ieftina?
Si in aceasta zona, preturile sunt destul de variate, iar pentru achizitionarea unei tablete ieftine trebuie indeplinite anumite conditii pentru ca aceasta sa poata rula aplicatiile in conditii optime. Dar nu va trebui sa avem pretentii deosebite in ceea ce priveste rularea softurilor.
O tableta ieftina o utilizam de regula pentru:
-browsing.
-aplicatii video pe internet (youtube).
-retele de socializare.
-jocuri, dar este posibil ca in unele cazuri, in special cele devoratoare de resurse, sa functioneze defectuos, sau sa nu functioneze.

Cum sa aleg o tableta ieftina si buna? Conditii:

1.Firma producatoare

Evitati branduri necunoscute. In cazul in care o alegeti,  studiati bine perioada de garantie si conditiile acordarii acesteia. O firma consacrata acorda mai multa atentie privind calitatea si fiabilitatea produselor acestora. Dar pentru a prinde un pret bun, o solutie ar fi achizitionarea acesteia atunci cand este inclusa intr-o campanie de reduceri. Puteti verifica aici.

2.Sistemul de operare

Sunt 3 sisteme de operare care ruleaza pe  tablete: Android, Windows si iOS. Pentru achizitionarea unei tablete ieftine se preteaza destul de bine sistemul de operare Android. Se recomanda o versiune cat mai noua si sa nu fie anterior sistemului Android 7.0 deoarece exista riscul ca anumite aplicatii sa nu mai fie compatibile.

3. Spatiul de stocare

Tabletele ieftine sunt dotate actual cu un spatiu de stocare de 8 GB. Avand in vedere ca dimensiunea  sistemului de operare impreuna cu upgrade-urile poate depasi lejer 4 GB, este recomandat un spatiu mai generos. Chiar daca avem posibilitatea de a adauga un cardSD, in unele cazuri aplicatiile se instaleaza doar pe memoria interna. In cazul in care dispozitivul este utilizat cu preponderenta catre browsing si nu catre download, cei 8 GB ar fi suficienti.

4.Memoria RAM (cel putin 2GB)  si Procesorul (cel putin 4 nuclee)

Informatia de la dispozitivul de stocare la Procesor ajunge prin intermediul memoriei RAM. Daca achizitionam sub acele valori minime recomandate pot aparea dificultati in de functionare:
– deschiderea aplicatiilor cu intarziere.
-rularea necorespunzatoare a aplicatiilor.
-aplicatiile nu se deschid.
Nota: acestea sunt valori minime pentru achizitionarea unei tablete ieftine fara pretentii software deosebite. In cazul rularii cu preponderenta a aplicatiilor si jocurilor de actualitate vor aparea probleme.

5.Performanta optica

In cadrul achizitionarii unei tablete ieftine, nu putem emite pretentii de performanta ridicata a calitatii fotografiilor, insa daca frecventati conversatiile video, atunci acordati o atentie mai mare camerei frontale.

7.Dimensiunile

Aceste device-uri prezinta avantajul unor dimensiuni mai mari comparativ cu smartphone-urile. Cele cu o diagonala cuprinsa intre 7″ si 9″ prezinta o experienta normala de vizionare si pot fi achizitionate la un pret mai mic.

Concluzie:

Fiind tot mai „sufocate” de evolutia smartphone-urilor pe de-o parte si de laptopuri pe alta, tabletele si-au gasit refugiul in ultimul timp in randul copiilor. Totusi, trebuiesc luate masuri de siguranta:

  • Referitor la conexiunea la internet este recomandat ca aceasta sa se realizeze prin Wi-FI, iar daca se poate, dispozitivele sa nu fie doatate cu cartela SIM, deoarece pot aparea costuri suplimentare(datorita achizitionarii de catre copii a diverselor aplicatii)
  • Sa nu fie permis accesul copiilor la carduri si conturi bancare, intrucat acestea se pot diminua datorita eventualelor achizitiilor prin intermediul aplicatiilor online.
  • Este recomandat supravegherea copiilor privind activitatea lor online, cat si in aplicatii sau jocuri. Uneori pot cadea in extremele nocive ale tehnologiei.  Un articol mai detaliat aici.
    Pentru copii, alegerea unei tablete ieftine este putin mai dificila, deoarece acestia se focuseaza mai mult pe rularea jocurilor, care de fapt sunt devoratoare de resurse.

Tabletele se bucura de popularitate si in randul persoanelor varstnice, in special datorita ecranelor generoase, intrucat odata cu inaintarea in varsta apar si probleme ale vederii. Referitor la la acest tip de consumatori, alegerea unei tablete nu este atat de dificila, deoarece la acest nivel de varsta se ruleaza aplicatii mai putin complexe. De regula conditiile enumerate mai sus sunt suficiente pentru acest tip de persoane.

Iar la final, o tableta ieftina si  buna trebuie sa întrunească următoarele condiții : sa aiba un pret scazut, sa fie fiabila, fara probleme de functionalitate si adaptata necesitatilor utilizatorului. Dupa cum spuneam, un pret accesibil poate fi obtinut de regula studiind ofertele magazinelor.

Vizualizati oferta Tablete