Laptop ieftin pentru business

La momentul actual activitatile de business sunt conditionate mai mult ca niciodata de dispozitivele informatice portabile. Cu toate ca smartphone-urile tind sa devina gadget-uri universale, deseori nu pot suplinii functiile laptopurilor. Chiar daca nu pot fi purtate in buzunar, acestea din urma au avantajele lor particulare:

  • display-ul generos prezinta vizualizarea in conditii bune a documentelor, si mai mult decat atat, imaginea poate fi proiectata pe ecrane mai mari.
  • existenta tastaturii fizice si posibilitatea conectarii unui mouse faciliteaza experienta de tastare si in acelasi timp asigura un mediu de lucru optim.
  • pot fi instalate o multitudine de programe avansate, printre care softuri de editare text, prezentare sau calcul tabelar (depinde si de sistemul de operare pentru care optam).
  • permit semnarea electronica a documentelor.
  • ruleaza programele in conditii optime.
  • poate permite conectarea diferitelor dispozitive datorita conexiunilor existente.
  • asigura stocarea documentelor atat pe propriul dispozitiv, pe dispozitivele externe dar si in cloud.

Un laptop ieftin pentru bussines care nu poate fi trecut cu vederea in aceasta perioada (decembrie 2018) este:
DELL Latitude 3340, Procesor Intel Core i3 1.70GHz, 4GB DDR3, 500GB Hard Disk, 13.3 inch. Performantele nu sunt uluitoare, dar pretul este unul facil (la data publicarii articolului era sub 1000 lei). 

VEZI PRET DELL Latitude 3340

Decriere Laptop DELL Latitude 3340

PORTABILITATEA

1.Dispaly-ul cu tehnologia antiglare dispune de o diagonala de 13.3 inch cu un format HD la o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Diagonala relativ mica prezinta avantajul portabilitatii.
2.Greutatea este de 1.7 kg, facilitand lucrul din mers, iar cu toate acestea materialele sunt destul de solide.

PERFORMANTA
La acest aspect s-au facut mici compromisuri, insa acest laptop permite rularea corespunzatoare a softurilor cu exceptia programelor complexe de editare video sau a jocurilor de ultima generatie devoratoare de resurse.

Totusi, este prevazut cu procesor Intel I3 din Generatia a IV-a, si o memorie RAM de 4Ghz. Datorita unul slot disponibil, prezinta si posibilitati de upgrade, memoria putand fi extinsa pana la 8 Gb de RAM.

Astfel, Dell Latitude 3340 poate fi utilizat optim pentru:

-aplicatiile office (editor text, calcul tabelar, prezentari) ,vizualizari text si foto.
-continut multimedia atat din unitatea de stocare cat si online.
-e-Mail, browsing, aplicatiile pe internet sau retelele de socializare (facebook, linkedin etc .).
-aplicatii grafice medii.

CAPACITATEA DE STOCARE
Dell Latitude 3340 prezinta o capacitate de stocare de 500 GB, suficienta pentru a inmagazina softurile si documentele necesare desfasurarii activitatii. Mediul de stocare este HDD-ul (aici puteti vedea diferenta dintre un HDD si SSD). Detine si un port express SD Card unde bineinteles, se poate atasa un card de memorie, putand extinde oarecum spatiul de stocare.

CONECTIVITATE
-Nu abunda in porturi dar sunt prezente cele necesare, iar datorita portului HDMI pot fi prezentate proiectele pe un ecrand cu dimensiuni mai mari(monitor, tv sau propulsat de un videoproiector). Mai ramane de subliniat aspectul inexistentei unitatii optice. In caz extrem se poate conecta prin portul USB o unitate optica externa.

USB 2 Porturi
RJ-45 1 Port
Iesire audio 1 Port
Microfon 1 Port
VGA 1 Port
HDMI 1 Port

Conexiunea la internet se poate realiza atat prin tehnologia Wireless dar si cu fir. In caz de urgenta, prin intermediul portului USB, se poate folosi Tethering, coabitand cu smartphone-ul.

VEZI PRET DELL Latitude 3340

CONCLUZIE Dell Latitude 3340 Laptop ieftin pentru business

Dell Latitude 3340 nu este cel mai bun laptop pentru bussines, deoarece este unul de buget, iar in acest articol, v-am prezentat atat avantajele cat si dezavantajele acestui dispozitiv. In functie de aceste considerente, concluziile particulare dar si activitatea desfasurata, Dell Latitude 3340 ar putea fi o solutie pentru bussines-ul dvs, mai ales daca este rulat cu preponderenta conform specificatiilor boldate mai sus.

SORIN C. 13,12,2018