Laptop sau PC Clasic, ce alegere sa facem ?

Calculatoarele au evoluat enorm de-a lungul timpului. Daca vorbim de o comparatie intre cele doua dispozitive, sa nu uitam ca laptopul este un descendent al PC-ului. Il putem numi PC portabil. Ambele prezinta avantaje particulare cum ar fi:

1.Avantajele PC-ului , comparativ cu laptopul:

PRETUL. P.C-ul. ramane mai ieftin,  cu toate ca pentru a fi utilizat ii mai sunt necesare si alte dispozitive periferice: monitor, tastatura, mouse si boxe. Cu toate acestea, laptopul este mai costisitor decat tot ansamblul menitonat anterior, cu conditia ca perifericele PC-ului sa fie proportionale ca performanta si brand cu PC-ul.
VENTILATIA. Prin constructia sa, PC-ul are asigurata o mai buna ventilatie, functionand optim perioade indelungate.
-PLACA VIDEO. Placile video de pe PC sunt mai performante, cu toate ca in ultimul timp situatia tinde sa se echilibreze. Prezinta un raport calitate/pret mai bun decat un laptop.
-POSIBILITATILE DE UPGRADE. Upgrade-ul este un apect foarte important, deoarece ne ofera posibilitatea sa rulam si viitoarele aplicatii fara a fi nevoiti sa achizitionam alt calculator. In cazul PC-uluiposibilitatile de upgade sunt aproape nelimitate si mai putin costisitoare.
-PRETUL COMPONENTELOR. Daca inlocuim componente, indiferent de motiv (upgrade sau defectiune) , pretul acestora este mai scazut si mai facil de inlocuit.

Referitor la laptopuri posibilitatile de upgrade sunt destul de restranse: de regula putem inlocui sau adauga Memorie RAM, avem posibilitatea schimbarii Hard Disk-ului sau adaugarii unui SSD. Mai putem achizitiona un cooler extern, pentru a mentine temperatura si a preintampina supraincazirea.

2.Avantajele laptopului , comparativ cu PC-ul

-PORTABILITATEA. Poate fi usor deplasat si ofera avantajul de a lucra din mers, comparativ cu PC-ul care va trebui instalat intr-un punct fix. Il putem lua la serviciu sau in vacante, fiind situatii in care ne este foarte util. De accea mai este si numit PC portabil.
-GREUTATEAEste mult mai usor (cantareste intre 2 si 3 kg).
DIMENSIUNILE REDUSEOcupa mai putin spatiu, acesta rezumandu-se la dimensiunile laptopului.
-LIPSA CABLURILOR. Nu dispune de fire, exceptie facand incarcatorul si mouse-ul, daca dorim sa-l atasam.
-CONSUMUL REDUS DE CURENT.
-EXISTENTA ACUMULATORULUI. 
Acumulatorul ramane destul de util si in cazul intreruperii accidentale a curentului, unde laptopul ramane activ, putand continua temporar activitatea si permitandu-ne sa efectuam salvarile necesare.

Concluzie:Laptop sau PC Clasic, ce alegere sa facem ?

Cu toate deosebirile dintre ele, au un aspect comun foarte important: ruleaza de regula, acelasi tip de aplicatii. Referitor la intrebarea: Laptop sau PC Clasic, ce alegere sa facem , fiecare va trebui sa opteze pentru acel tip de dispozitiv ale carui avantaje ii sunt necesare. Puteti citi si Laptop sau PC pentru jocuri ?