Laptop sau PC pentru jocuri ?

Jocurile , indiferent de platforma unde sunt rulate, sunt foarte apreciate, indeosebi in randul tinerilor. Chiar daca suntem pasionati sau nu, majoritatea le-am experimentat. Ele au avansat extrem de mult, de la x si 0-considerat ca fiind primul joc pe calculator, la clasicul Super Mario care inca se bucura de popularitate, pana la cele moderne, jocurile reprezintand o adevarata industrie.

Pot fi rulate pe mai multe device-uri, printre care intalnim Laptopul sau Desktopul PC. Dar care este mai bun pentru jocuri, Laptopul sau PC-ul ? Comparatia o realizam pentru performante similare.

1.Avantajele PC-ului de gaming, comparativ cu laptopul:

PRETULP.C-ul. ramane mai ieftin,  cu toate ca pentru a fi utilizat ii mai sunt necesare si alte dispozitive periferice: monitor, tastatura, mouse si boxe. Cu toate acestea, laptopul este mai costisitor decat tot ansamblul menitonat anterior, cu conditia ca perifericele PC-ului sa fie proportionale ca performanta si brand cu PC-ul.
VENTILATIA. Prin constructia sa, PC-ul are asigurata o mai buna ventilatie, functionand optim perioade indelungate.
-PLACA VIDEO. Placile video de pe PC sunt mai performante, cu toate ca in ultimul timp situatia tinde sa se echilibreze.
-POSIBILITATILE DE UPGRADE. Upgrade-ul este un apect foarte important, deoarece ne ofera posibilitatea sa rulam si viitoarele jocuri fara a fi nevoiti sa achizitionam alt calculator. In cazul PC-ului, posibilitatile de upgade sunt aproape nelimitate si mai putin costisitoare.

Referitor la laptopuri posibilitatile de upgrade sunt destul de restranse: de regula putem inlocui sau adauga Memorie RAM, avem posibilitatea schimbarii Hard Disk-ului sau adaugarii unui SSD. Mai putem achizitiona un cooler extern, pentru a mentine temperatura si a preintampina supraincazirea.

2.Avantajele laptopului de gaming, comparativ cu PC-ul

-GREUTATEA. Este mult mai usor (cantareste intre 2 si 3 kg).
SPATIUL OCUPAT. Ocupa mai putin spatiu, acesta rezumandu-se la dimensiunile laptopului.
-PORTABILITATEA. Poate fi usor deplasat si ofera avantajul de a lucra din mers, comparativ cu PC-ul care va trebui instalat intr-un punct fix.
-LIPSA CABLURILOR. Nu dispune de fire, exceptie facand incarcatorul si mouse-ul, daca dorim sa-l atasam.
-CONSUMUL REDUS DE CURENT.
-EXISTENTA ACUMULATORULUI.
Acumulatorul ramane destul de util si in cazul intreruperii accidentale a curentului, unde laptopul ramane activ, putand continua temporar activitatea si permitandu-ne sa efectuam salvarile necesare. Oricum, pentru a beneficia de performante maxime, se recomanda conectarea continua a incarcatorului pe timpul rularii jocurilor.

Impactul jocurilor pe computer asupra psihicului uman

Cu toate ca sunt destul de blamate de unele persoane, interzicandu-le in special copiilor, unele studii au scos in avidenta si unele aspecte pozitive ale jocurilor, astfel acestea:

-dezvolta imaginatia
-stimuleaza activitatea cerebrala
-dezvolta reflexele
-creste gradul de atentie si concentrare
-ajuta la cresterea nivelului de cunostinte
-dezvolta abilitatile

Sa nu uitam faptul ca exista foarte multe jocuri educative, si aici ramane rolul parintilor de a-si directiona copiii in acest sens.

Bineinteles, ca in majoritatea domeniilor, exista si laturi extreme, cu ar fi dependenta. Consider ca dependenta de calculator nu are efecte adverse similare cu: dependenta de tigari, alcool, jocuri de noroc etc.

Concluzie Laptop sau PC pentru jocuri ?
-Pe ambele dispozitive se pot rula jocuri moderne, iar alegerea o face fiecare in functie preferinte.

VEZI PRETURI LAPTOP GAMING VEZI PRETURI PC GAMING