Nintendo Switch-Pareri si Review

Momentan piata mondiala de jocuri video este domintata de trei mari producatori de console: PlayStation, xBox si Nintendo. Comparativ cu primele doua, consola Nintendo, cu origini in Japonia inca din 1983, are o istorie glorioasa pastrand nostalgia jocurilor nemuritoare: Super Mario, Legend of Zelda sau Bomb Jack. Mai mult decat atat, ne este pusa la dispozitie o aplicatie (contra cost) care ne ofera o mare parte dintre jocurile anilor 80-90, avand grafica si continutul de odinioara.

Imbucurator este faptul ca aceasta consola a evoluat din 1983 pana azi, parcurgand mai multe stadii, iar in prezent ne putem bucura de Nintendo Switch, un dispozitiv intrunind doua functii: consola si tableta, un aspect aproape revolutionar, oferindu-i avantajul portabilitatii, distingandu-l de consolele PlayStation si xBox. Un alt avantaj particular este acela al  exclusivitatii pentru unele jocuri deosebit de indragite: Super Mario Odissey, Super Mario Cart, sau The Legend of Zelda. Unul dintre cele mai vandute jocuri din toate timpurile avandu-l in centru pe legendarul Super Mario, personaj care a evoluat odata cu dispozitivul care i-a dat viata, se bucura in continuare de popularitate ridicata in randurile gamerilor.

VEZI PRET Consola Nintendo Swich 

Nintendo Swicth-consola clasica si tableta intr-un singur dispozitiv

.

La prima vedere suntem putin derutati de aceasta bijuterie intrucat a fost gandita intr-un mod original. Putem intra oarecum in panica deoarece intalnim accesorii care se monteaza si demonteaza in diferite moduri. Dar odata ce puzzle-ul este deslusit, avem parte de o experienta unica de gaming.

Ca sa mai diminuam din panica, voi detalia toate componentele si accesoriile incluse. Comparativ cu celelalte console, in speta de fata va trebui sa ne familiarizam cu mai multi temeni:

1.NINTENDO SWITCH DOCKîi putem atribui functia de porttableta, iar odata ce tableta este conectata, imaginea va fi redata instant pe televizor in format Full HD. Deconectand-o, imaginea va fi redata pe tabletă careia i se pot conecta cele doua controlere prin glisare.
Rolurile acestui diapozitiv sunt:
a)face legatura dintre tableta/consola si televizor prin conexiunea HDMI.
b)alimenteaza/incarca tableta/consola.
c)permite comunicarea cu alte dispozitive datorita conexiunilor existente:1 HDMI, si 3 USB.

 

2.TABLETA CONSOLA-Este aspectul principal care face deosebirea de celelalte console. Odata deconectata din Swich Dock, Nintendo devine o consola portabila, putand fi strecurata foarte usor in geanta.
Caracteristici:
-Display-ul are o diagonala de 6,2 inch, iar o dimensiune mai mare nu se justifica din motive de portabilititate, mai ales ca i se pot adauga cele doua controlere Joy Con. Alaturi de controlere, tableta mai poate fi controlata si prin touchscreen. Cu toate acestea, se recomanda achizitionarea unei folii de protectie. Bateria se poate alimenta direct sau prin intermediul dispozitivului Switch Dock iar autonomia in aplicatii poate fi mai mare de 3 ore.
-Capacitate de stocare de 32 GB nu este o veste prea buna, dar putem ajusta acest incovenient datorita existentei slotului microSD. Astfel avem posibilitatea de a conecta un card pentru a extinde capacitatea de stocare. In partea superioara mai exista un slot unde se poate introduce cardul pentru jocuri. Deci, acesta inlocuieste unitatea Blu Ray, reusind sa reduca dramatic dimensiunile consolei.
-Performanta-consola Nintendo Swich este dotata cu un procesor ARM Cortex A57 pe 4 nuclee, iar chipset-ul video este Tegra. Acestea faciliteaza rularea jocurilor in mod  fluent la o rezolutie HD in mod tableta si full HD in cazul in care este conectata la un televizor.
-Sunetul-este stereo, existand difuzoare pe ambele parti ale tabletei. De altfel exista si un jack de 3.5 mm pentru conectarea castilor.
-Conexiunea la internet se realizeaza prin tehnologia wireless IEEE 802.11 a/b/g/n/ac.
-Bluetooth 4.1

3.CONTROLERELE JOY CON , cu rol de a manipula consola, sunt in numar de doua, care indeplinesc multiple roluri:
a)-se pot folosi independent si detin senzori de miscare
b)-se pot atasa la tableta
c)-se pot atasa la joy con Grip transformandu-se intr-un controler cu comezi pe ambele parti.
d)-pot fi utilizate impreuna cu Joy Con Strap (pot fi testati senzorii ruland aplicatia Just Dance a carei versiune Demo poate fi descarcata gratuit).

                                              4.JOY CON STRAP-cum aminteam mai sus, pot fi atasati la controlerele Joy Con.

5.JOY CON GRIP Devine activ atunci cand asupra acestuia sunt conectate cele doua controlere Joy Con, devenind astfel un Controler autentic.

 

 

In cutie mai exista un cablu HDMI si un adaptop AC, astfel  avem la dispozitie toate conditiile pentru ca acest sistem sa fie pus in functiune si utilizat in conditii optime. Pentru o experienta mai buna de gaming, consola dispune de o serie de accesorii care pot fi achizitionate separat: volan, controler pro, casti etc. Iata o lista aici.

Ninteno Switch-Software

Softul propus de Nintendo este destul de usor de utilizat, mai ales ca in prim plan apar jocurile si aplicatiile. Printre aplicatiile puse la dispozitie este si Youtube ( poate fi downloadat gratuit), iar pe rol de telecomanda se foloseste cu succes controlerele separat sau atasate la Joy Con Grip. Probabil sunt asteptate mai multe aplicatii web, insa ar indeparta aceasta consola de scopul principal, acela de gaming.

Nintendo Switch-Jocuri

Nintendo Switch dispune de o gama destul de variata de jocuri. Pot fi rulate atat jocuri comune, de la Fifa 2019, Fornite sau Minecraft pana la excusivitati cum ar fi: Super Mario Odyssey, Super Mario Kart sau The Legend of Zelda.
-Instalarea jocurilor se realizeaza prin doua metode:
a)prin intermediul platformei Nintendo eShop, de unde pot fi achizitionate online.
b)prin achizitionarea fizica a jocurilor. Acestea sunt stocate pe un card care se introduce in partea superioara a tabletei ( in slotul GAME CARD).
Pentru nostalgici exista o veste buna: prin crearea unui cont de membru online (pentru o taxa lunara de aproximativ 4 euro), acestia au acces la cel putin 20 jocuri clasice ale anilor 80-90 (Super Mario Bross, Donkey Kong, Bomb Jack etc.). Compania nipona promite ca va aduga regulat alte jocuri.
Jocuri pentru Nintendo Switch pot fi achizitionate de aici. Totusi, pentru a preintampina excesele copiilor fata de acest dispozitiv, compania japoneza a pus la dispozitia parintilor modul parental. Acesta asigura controlul consolei de la distanta, chiar de pe smartphone, putand reduce timpul petrecut in compania jocurilor, sau chiar elimina anumite jocuri sau aplicatii. Citeste aici si impactul jocurilor video asupra copiilor.

Concluzii:Nintendo Switch-Pareri si Review

Nintendo Switch nu rivalizeaza nici cu xBox, nici cu PlayStation intrucat tinteste un alt segment de public, dispunand de unele functii si avantaje particulare pe care nu le intalnim la ceilalti producatori de console video:

1.Ofera atat avantajul unei console clasice cat si cel al portabilitatii.
2.Detine exclusivitate fata de unele jocuri destul de apreciate cum ar fi: The Legend of Zelda sau jocuri din seria Super Mario.
3.Ne putem delecta cu multe din jocurile anilor 80-90.

Consola Nintendo Swich poate fi achizitionata de aici.

Sorin C. 26,11,2018