Smartephone-ul cu cea mai performanta camera in 2018, Huawei Mate 20 Pro

Huawei s-a remarcat prin camere foto performante chiar si pe telefoanele ieftine, insa Mate 20 Pro iese in evidenta cu un obiectiv foto format din trei camere pe spate, dintre care senzorul principal avand nu mai putin de 40 megapixeli. Intra direct in lupta cu Samsung Galaxy S9 si iPhone. Din 16 octombrie este disponibil in Romania, initial putand fi achizitionat prin precomanda.

VEZI PRET Huawei Mate 20 Pro

PERFORMANA OPTICA HUAWEI MATE 20 PRO

Pana in momentul testelor, primul cuvant il au cifrele, care sunt destul de promitatoare:
CAMERA PRINCIPALA-este dispusa pe partea din spate si este formata din trei senzori:

-primul senzor(wide)-40 mp cu apertura f/1.8
-al doilea senzor(ultrawide)-20 mp cu apertura f/2.2
-al treilea senzor(telephoto)-8 mp cu apertura f/2.4
Toate ascestea au rolul de a genera fotografii de calitate ridicata, inclusiv in conditii de iluminare scazuta, dar si de a realiza diferite efecte profesionale.
Isi face prezenta si Blitz-ul fiind integrat intr-un patrat, care impreuna cu cei trei senzori formeaza un ansamblu inedit.
Ca noutate sunt si fotografiile macro (efectuarea fotografiilor prin apropierea chiar la cativa cm de subiect). Si sa nu uitam ca asupra calitatii fotografiilor isi pune amprenta si lentilele Leica. In urma testelor Mate 20 Pro poate deveni Smartphone-ul cu cea mai performanta camera in 2018.

CAMERA SECUNDARA

-este formata dintr-un singur senzor de 24 mp cu apertura f/2.0 ideala pentru selfie si conversatii video, avand si senzor ce scaneaza 3D.

Alte caracteristici si dotari Huawei Mate 20 Pro

DISPLAY-uleste relativ mare (6.39 inch), folosind tehnologia Amoled, cu o rezolutie de 1440 x 3120 pixeli. Este protejat de Gorilla Glass 5.

SISTEMUL DE OPERARE-Huawei Mate 20 Pro vine preinstalat cu cel mai nou sistem de operare de la Android, si anume 9 Pie, fiind mai rapid, mai performant si mai bine securizat.

PERFORMANTA

CAPACITATEA DE STOCARE-128 GB, sau 256 Gb
MEMORIA RAM-
6 sau 8 GB in functie de versiune
PROCESORUL-
Mate 20 Pro prezinta un procesor nou de 7 nanometri, si anume HiSilicon Kirin 980 pe 8 nuclee. Ofera o performanta mai buna cu un consum mai mic.

BATERIA

Un factor destul de important la un smartphone este si bateria. Si aici Huawei Mate 20 Pro aduce cateva noutati demne de luat in seama:
-capacitatea este una destul de mare-4200 mAh
-functie de incarcare prin wireless
-este prezenta si functia de incarcare rapida (70% in 30 de minute)
-Huawei promite o baterie destul de performanta, mai ales daca isi permite luxul sa incarce si alte telefoane prin wireless, doar prin simpla apropiere. Deci, joaca rolul si de baterie externa.

ALTE NOUTATI
-Huawei trece de la microSD in premiera la nanoSD card
-functia de deblocare prin amprenta se afla pe ecran
-navigare prin gesturi
-primul smartphone LTE Cat. 21 de 1,4 Gbps din lume care suporta viteze de descarcare prin Wi-Fi de pana la 1733 Mbps
-fotografii macro
-proiectii wireless pe PC

CONCLUZIE
Este destul de limpede aspectul ca Huawei si-a castigat un loc important in cadrul smartphone-urilor premium, iar Mate 20 Pro este una dintre cele mai spectaculoase lansari ale anului 2018. 

VEZI PRET Huawei Mate 20 Pro

Cu putin timp inaintea lansarii flagshipului sau, Huawei a lansat Mate 20 Lite (click aici), un smartphone mult mai ieftin, care nu se ridica la acest nivel, dar ii poate multumi pe cei mai putin pretentiosi.